Raskausajan hieronta on hemmottelevaa erikoishoitoa äidille

Raskaushieronta auttaa äitiä rentoutumaan ja vapautumaan kehossa mahdollisesti olevista jännityksistä. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva äiti. Lapsi jakaa kohdussa ollessaan äidin tuntemukset, minkä vuoksi olisi tärkeää, että äidin mieli on levollinen. Hieronta vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä. Hieronta myös lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan kuona-aineiden poisto tehostuu.

Raskausajan hieronta helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia. Se myös lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta.

Hieronta helpottaa lihaskipuja ja lihaskramppeja sekä liitoskipuja. Hieronnan on todettu valmistavan äitiä tulevaan synnytykseen sekä auttavan vähentämään synnytyskipua.

Raskaushieronnassa käytämme erikoistyynyjä, jotka on suunniteltu raskausajan hoitoihin. Tyynyjen avulla äiti saadaan tuettua rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin hieronnan ajaksi. Hieronnassa käytämme Frantsilan hierontaöljyä, joka on sopivaa odottavalle äidille ja vauvalle.

Myös synnytyksen jälkeen hieronnan voi aloittaa heti, kun äiti niin haluaa. Useilla äideillä synnytyksen jälkeen kipeimmät alueet ovat hartiat ja selkä. Imetysasennot saattavat olla jännittyneet ja vauvan kantaminen voi myös aluksi kipeyttää hartioita. Jos vatsan alue ja rinnat ovat arat, käytämme raskaushierontaan tarkoitettuja erikoistyynyjä, jolloin asennon saa mukavaksi.

60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään yleisimpiin ongelma-alueisiin (esim. alaselkä ja lantion alue), hinta 76€

Kysy lisää raskausajan hierontaan erikoistuneelta Anne-Mari Torpolta, puh. 028222576

Auttaisiko hieronta kaamosalakulon oireisiin?

Hieronnalla pyritään rentouttamaan lihaksistoa eli pehmitetään lihaksissa olevia kireyksiä ja jännitystiloja. Erilaisilla hierontatekniikoilla voi estää kiinnikkeiden muodostumista ja muutoinkin edistää kudoksen aineenvaihduntaa. Yhteisvaikutuksena verenkierto lisääntyy, aineenvaihdunta paranee ja sitä kautta lihaksiston toimintakunto paranee. Myös kipu helpottuu ja suorituskyky paranee. Kehosta poistuu myös kuona-aineita lymfaattisen vaikutuksen myötä ja se vähentää turvotusta.

Hieronnan yleisin vaikutus on yleinen rentoutuminen. Hieronta siis vaikuttaa solun aineenvaihduntaan ja parantuneen verenkierron kanssa yhteisvaikutuksena asiakas tuntee olonsa rentoutuneeksi. Rauhallisessa hieronnassa stressihormonien eli kortisolin erittyminen vähenee, verenpaine alenee ja hengitystiheys ja sydämen syke laskevat sekä serotoniini-hormonin erittyminen lisääntyy. Serotoniini on mielialahormoni, jonka vajaus ilmenee alakulona, apatiana, masennuksena ja kroonisena väsymyksenä. Näiden vaikutusten ansiosta kipu lievittyy, ahdistus helpottuu, unen laatu paranee sekä masennusoireet lievittyvät.

Hieronnalla on siis erittäin monipuoliset ja laajat vaikutukset ja näin vuoden pimeimpään aikaan se saattaisi tuoda myös helpotusta monien kokemaan kaamosajan alakuloiseen oloon.

 

Lähde: Hoitava hieronta -kirja, Sanoma Pro

Meillä käy maksuvälineenä nyt myös SporttiPassi ja HyvinvointiPassi

Pyrimme kuuntelemaan asiakkaittemme toiveita ja ideoita ja teemme parhaamme, jotta pystymme ne myös toteuttamaan. Asiakkaittemme toiveiden mukaisesti meillä käy maksuvälineenä nyt myös ePassin SporttiPassi ja HyvinvointiPassi.

Suomalainen ePassi Payments Oy sai alkunsa tarpeesta tukea työntekijöiden hyvinvointia. Liikuntaseteleiden jakamisen sijaan ePassi on matkapuhelimeen perustuva maksujärjestelmä, joka ei ole prepaid-maksuväline, joten siihen ei liity myöskään työnantajille koituvaa kallista hävikkiä. Mobiilimaksupalvelu ePassi on ainutlaatuinen monilompakkoratkaisu sillä ajatuksella, että on yksi palvelu, joka sisältää useita etuja.

Asema Fysioterapiassa SporttiPassi käy maksuvälineenä personal training -palveluiden maksamiseen ja HyvinvoitiPassilla voit maksaa fysioterapiapalveluita.

Tervetuloa Asemalle!

Trail running – polkujuoksukoulu

Asema Fysioterapia järjestää syyskuussa polkujuoksuun keskittyvän juoksukoulun, josta saat hyvän startin syksyn juoksulenkkeihin. Saat yksilöllisen analyysin askelluksestasi ja henkilökohtaisen ravinto-ohjeistuksen sekä tutustumme lähialueen polkuihin yhteisten lenkkien muodossa. Koulu sopii hyvin aivan aloittelijoille sekä jo kokeneille juoksijoille, jotka ovat kiinnostuneita polkujuoksusta (ryhmä jaetaan tarpeen mukaan tasoryhmiin).

Juoksukoulu sisältää:
• juoksutekniikka- ja kehonhallintaharjoituksia (maanantaina 4.9. klo 18.00)
• kolme yhteistä polkujuoksulenkkiä (maanantaisin 11.9., 18.9. ja 25.9. klo 18.00)
• kartat jokaisesta lenkistä (reitti merkattu karttaan)
• yksilöllisen alaraaja-analyysin fysioterapeutin vastaanotolla (sovitaan sinulle sopiva aika myöhemmin)
• kehonkoostumusmittauksen
• henkilökohtaisen ravintovalmennuskäynnin, jossa keskustellaan kestävyysliikkujalle sopivasta ruokavaliosta (sovitaan sinulle sopiva aika myöhemmin)

Hinta 156€/hlö
Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 28.8. sähköpostilla tai puhelimitse.
Puh. 02 822 2576 ja sähköpostiosoite: asema@asemafysio.fi
Huom! Paikkoja rajoitettu määrä.

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiseen juoksukouluun!
Terveisin valmentajasi
suunnistaja ja fysioterapeutti Timo Torpo ja
personal trainer ja ravintovalmentaja Anne-Mari Torpo

”Harva huomaa virheitä askelluksessa, vaikka ne saattavat tappaa ilon liikunnasta ja aiheuttaa monia vaivoja”

Hyvää asiaa kaikille liikunnallisille, vauvasta vaariin. Alaraajoihin erikoistunut fysioterapautti Timo Torpo allekirjoittaa täysin urheilulääkäri Pippa Laukan kirjoittaman kolumnin Hesarissa.

”Pituuskasvua seuraamalla voidaan tarkkailla rasitusvammoja ja tunnistaa oireilu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kun huomaa lapsen pyrähtävän, osaa kiinnittää huomiota selkä- ja jalkavaivoihin sekä passittaa fysioterapeutille, ja tarvittaessa lääkäriin, jos kivut jatkuvat pari viikkoa tai yli.

Kouluterveydenhuollon tarkastuksissa on paljon asiaa, mutta vähän aikaa. Pidän ajatuksesta, että ala-asteilla olisi tarjolla fysio- tai jalkaterapeutin kartoitus. Uskon, että tämä toisi yhteiskunnallisia säästöjä monin tavoin, eikä vähiten rasitusvammojen vähenemisenä ja liikunnan ilon säilymisenä, joka kantaisi vielä aikuisenakin.”

Lue koko teksti tästä linkistä

Kokemuksia personal trainerin työstä

Hei kaikille,

Nyt on melkein vuosi kulunut siitä, kun siirryin yrittäjäksi ja mieheni Timo Torpon yhtiökumppaniksi. Aika on mennyt kuin siivillä, on ollut todella paljon opittavaa ja tehtävää, joten toimettomana ei ole tarvinnut olla. Kaikkein mahtavinta uudessa työssäni on ollut tutustuminen asiakkaisiimme, niin fysioterapia-asiakkaisiin kuin omiin valmennettaviini. Vuoteen on sisältynyt monta syvää keskustelua ja monta lämpöistä halausta.

Valmennusasiakkaitteni kanssa olemme menneet hienosti eteenpäin. Joidenkin kanssa olemme saaneet aikaan loistavia tuloksia ja joidenkin kanssa eteneminen on ollut hitaampaa. Voin myöntää, että usko omiin taitoihin on saattanut hetkeksi notkahtaa, kun en olekaan sillä hetkellä osannut asiakastani neuvoa ja kannustaa niin hyvin ja niin hyviin tuloksiin kuin olisin halunnut. Elämä koostuu kuitenkin niin monista asioista ja valmentajan rooli laajenee, mutta aina ei pysty auttamaan niin paljon kuin haluaisi. Mutta koska ohjaus on yksilöllistä, niin olemme voineet tarpeen mukaan edetä pienemmin askelin ja hitaammassa rytmissä ottaen huomioon elämän muut haasteet.

Valmennus koostuu monista erilaisista asioista. Alkuvaiheessa tehdään asiakkaan kanssa paljon töitä, koska aluksi tärkeää on löytää sopivat liikuntamuodot, jos liikunnan harrastaminen on elämässä jäänyt taka-alalle. Lähden myös asiakkaan mukaan ohjaamaan mm. kuntosalille tai tekemään intervalliharjoitusta lenkkipolulle. Sopivan liikuntamuodon ja tehokkuuden määrittämisessä auttaa kuntotestaus. Valmennuksen alussa laitetaan myös ruokavalio kuntoon, koska erittäin usein syöminen saattaa olla liian vähäistä ja illan herkuttelut ja napostelut yleinen tapa. Kun perusteet on saatu kuntoon, alkaa varsinainen yhteinen matka kohti elämäntapamuutosta. Muutoksia tehdään matkan varrella vähitellen, sillä niiden omaksuminen vie aikaa. Kun asiakas pääsee vauhtiin ja liikkuu itsenäisesti ja on oppinut syömään säännöllisesti, voin ohjata taustalla, niin että yhteyttä pidetään puhelimitse tai sähköpostilla. Kontrollitapaamisia pidetään tarpeen mukaan ja lopputestaukset silloin kun asiakas on siihen valmis. Valmentamisessa olen huomannut, että oma elämänkokemus on erittäin suuri apu, sillä työni kuvaan kuuluu välillä myös henkinen valmennus tai jopa yritysneuvonta 😉

Ilon hetkiä olemme asiakkaiden kanssa yhdessä kokeneet, kun asiakas on kertonut voivansa oikein hyvin ruokavaliomuutosten ansiosta tai hän saavuttanut ensimmäisessä tapaamisessa asetetut tavoitteensa. Kehonkoostumusmittauksessa lukemat ovat olleet erittäin hyvät tai kuntotestissä tulos on ollut erinomainen. Nämä ilon hetket ja asiakkaiden auttaminen ovat jotakin, jota haluaa kokea aina vaan lisää. Innolla nytkin odotan seuraavaa kuntotestiä, koska tiedän jo nyt asiakkaan parantavan ensimmäisen testin tuloksia 🙂

Jos sinua kiinnostaa kuntosi parantaminen ja sinulla on motivaatiota lähteä mukaan valmennukseen, niin ota yhteyttä!

Aurinkoisin terveisin Anne

Personal trainer ja ravintovalmentaja

Avoimet ovet lauantaina 22.4.

Järjestämme avoimet ovet -tapahtuman lauantaina 22.4. klo 10-13.00. Paikalla ovat silloin fysioterapeutit Timo Torpo, Minna Vilponen, Johanna Isoheiko ja Jesse Blomberg sekä personal trainer Anne-Mari Torpo.

Tervetuloa juttelemaan kanssamme ja samalla tutustumaan tiloihimme ja palveluihimme. Esittelyssä ovat mm. monipuoliset LPG-hoidot, tasapainon testauslaite ja henkilökohtaisen valmennuksen mahdollisuudet. Fysioterapeutit ovat myös valmiudessa vastaamaan kysymyksiinne vaivoihin liittyviin ongelmiin ja niiden ratkaisuihin.

Tarjoamme pullakahvit ja arvomme kaikkien kävijöiden kesken 2 kpl kuntotestejä (arvo 90€) ja 5 kpl foam rollereita (arvo 25€).

Nähdään!

Terveisin Anne-Mari & Timo Torpo

LPG-hoitolaite – ”ihmevekotin”!

En voi olla ihmettelemättä (lähes päivittäin) LPG-hoitolaitettamme. Sillä on saatu erinomaisia hoitotuloksia aikaan asiakkaittemme hyväksi tänä lyhyenä aikana, jonka se meillä nyt on ollut.

Me hyödynnämme Asemalla LPG-hoitoa fysioterapian yhteydessä esimerkiksi niin, että osa hoitokerroista on LPG-hoidon ja manuaalisen käsittelyn yhdistelmiä tai jompaa kumpaa. LPG-hoito on tehokas apu ennen ja jälkeen leikkauksen, sillä aineenvaihdunta paranee operoitavalla alueella. LPG-hoidon avulla vähennetään turvotusta ja kipua sekä jäykkyyttä. Ja on tieteellisestikin todistettu, että LPG-laitteella annettu lymfaterapia on kolme kertaa tehokkaampaa manuaaliseen lymfaterapiaan verrattuna. Leikkauksen jälkeisessä hoidossa LPG-laitehoidolla voidaan myös vaikuttaa suotuisasti arpikudokseen pehmentäen ja vaalentaen sitä.

Erityisenä plussana LPG-hoidon jälkeen on rentoutunut ja hyvä olo! Ja se sopii siis kipeiden ja jäykkien lihasten rentouttamiseen perinteisen hieronnan sijaan.

p.s. Lisäksi hoidoilla voidaan kiinteyttää ihoa ja tasoittaa selluliittiä 😉

Kerromme mielellämme tästä ”ihmevekottimesta” lisää, joten palataan aiheeseen!

Terveisin Anne

Syö säännöllisesti!

Syö säännöllisesti -neuvo kuulostaa helpolta toteuttaa, mutta arjen kiireessä se helposti unohtuu ja tulee syötyä mitä sattuu ja milloin sattuu. Kannattaa kuitenkin satsata kunnon aamiaiseen, joka sisältää myös jotain proteiinipitoista perinteisen puuron ja marjojen lisäksi, koska se pitää nälän hyvin loitolla lounaaseen asti. Proteiinin lähde aamiaisella voisi olla vaikka maitorahka tai raejuusto. Vaihtelun vuoksi voit joskus paistaa vaikka munakkaan ja syödä sen kasvisten ja ruisleivän kanssa.
Hyvän aamiaisen jälkeen seuraavaksi tärkein ateria on lounas, jonka tulisi olla myös tarpeeksi tukeva sisältäen kasviksia, lihaa, kanaa tai kalaa, hyviä rasvoja sekä sopivasti hiilihydraattia.
Iltapäivällä vielä kunnon välipala, eikä välipalaksi riitä pelkkä yksi hedelmä vaan mukana voisi olla pieni kourallinen pähkinöitä sekä jogurttia tai eväsleipä. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, mutta tärkeää on kuitenkin syödä kunnon välipala.
Kun iltapäivään mennessä on syönyt nämä kolme kunnon ateriaa, niin illallinen ja iltapala seuraavat mukana kuin itsestään, eikä illalla tarvitse enää tankata vaan olo on sopivan hyvä.
Opetellaan rytmi eli syödään säännöllisesti, jotta nälät ja mieliteot pysyisivät poissa.

Terveisin Anne

Pieniä muutoksia

Nykypäivän kuurien, dieettien, erilaisten ruokavalioiden ja ruokarajoitusten sekamelskassa on vaikea löytää sopivaa tapaa ravita kehoamme riittävästi.

Helposti unohdetaan tärkeät perusasiat, kuten riittävä ja säännöllinen syöminen, sallivuus, eri ravintoaineiden sopiva saanti ja ruoasta nauttiminen. Ravitsemus tulisi nähdä sekä polttoaineena että nautintona, ei vain toisena näistä.

Asiakkaitteni kanssa jutellessa huomaan, että muutama pienikin muutos saattaa aiheuttaa isojakin vaikutuksia päivittäiseen elämään. Ja kun näitä pieniä muutoksia tehdään askel askeleelta lisää, on paljon puhuttu elämäntapamuutos tehty ilman kovin suuria ponnisteluita. Muutokselle pitää vaan antaa aikaa, ihmeitä ei pysty tekemään nopealla aikataululla, mutta kun on päättänyt lähteä muutoksen tielle, ensimmäiset vaikutukset kyllä huomaa nopeallakin aikataululla.

Esimerkkinä voin mainita, että kun aikaisemmin syödyn kevyen aamiaisen jälkeen alkaakin syömään runsaamman aamiaisen ja tihentää ruokailujen välejä aikataulullisesti, asiakkaani olo oli energisempi ja virkeämpi koko päivän. Ja näiden muutosten vaikutukset oli huomattavissa jo ensimmäisten päivien aikana!

Muistakaa syödä riittävästi!

Terveisin Anne