Pieniä muutoksia

Nykypäivän kuurien, dieettien, erilaisten ruokavalioiden ja ruokarajoitusten sekamelskassa on vaikea löytää sopivaa tapaa ravita kehoamme riittävästi.

Helposti unohdetaan tärkeät perusasiat, kuten riittävä ja säännöllinen syöminen, sallivuus, eri ravintoaineiden sopiva saanti ja ruoasta nauttiminen. Ravitsemus tulisi nähdä sekä polttoaineena että nautintona, ei vain toisena näistä.

Asiakkaitteni kanssa jutellessa huomaan, että muutama pienikin muutos saattaa aiheuttaa isojakin vaikutuksia päivittäiseen elämään. Ja kun näitä pieniä muutoksia tehdään askel askeleelta lisää, on paljon puhuttu elämäntapamuutos tehty ilman kovin suuria ponnisteluita. Muutokselle pitää vaan antaa aikaa, ihmeitä ei pysty tekemään nopealla aikataululla, mutta kun on päättänyt lähteä muutoksen tielle, ensimmäiset vaikutukset kyllä huomaa nopeallakin aikataululla.

Esimerkkinä voin mainita, että kun aikaisemmin syödyn kevyen aamiaisen jälkeen alkaakin syömään runsaamman aamiaisen ja tihentää ruokailujen välejä aikataulullisesti, asiakkaani olo oli energisempi ja virkeämpi koko päivän. Ja näiden muutosten vaikutukset oli huomattavissa jo ensimmäisten päivien aikana!

Muistakaa syödä riittävästi!

Terveisin Anne