Syö säännöllisesti!

Syö säännöllisesti -neuvo kuulostaa helpolta toteuttaa, mutta arjen kiireessä se helposti unohtuu ja tulee syötyä mitä sattuu ja milloin sattuu. Kannattaa kuitenkin satsata kunnon aamiaiseen, joka sisältää myös jotain proteiinipitoista perinteisen puuron ja marjojen lisäksi, koska se pitää nälän hyvin loitolla lounaaseen asti. Proteiinin lähde aamiaisella voisi olla vaikka maitorahka tai raejuusto. Vaihtelun vuoksi voit joskus paistaa vaikka munakkaan ja syödä sen kasvisten ja ruisleivän kanssa.
Hyvän aamiaisen jälkeen seuraavaksi tärkein ateria on lounas, jonka tulisi olla myös tarpeeksi tukeva sisältäen kasviksia, lihaa, kanaa tai kalaa, hyviä rasvoja sekä sopivasti hiilihydraattia.
Iltapäivällä vielä kunnon välipala, eikä välipalaksi riitä pelkkä yksi hedelmä vaan mukana voisi olla pieni kourallinen pähkinöitä sekä jogurttia tai eväsleipä. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, mutta tärkeää on kuitenkin syödä kunnon välipala.
Kun iltapäivään mennessä on syönyt nämä kolme kunnon ateriaa, niin illallinen ja iltapala seuraavat mukana kuin itsestään, eikä illalla tarvitse enää tankata vaan olo on sopivan hyvä.
Opetellaan rytmi eli syödään säännöllisesti, jotta nälät ja mieliteot pysyisivät poissa.

Terveisin Anne